Matavfall

Organisk og lett nedbrytbart avfall som frukt og grønt, fisk og kjøtt.

Slik sorterer du:

Matavfall kastes i dunker med brunt lokk eller merket med matavfall. Vi anbefaler å benytte grønne bioposer.
Til matavfall brukes dunker på 130 L eller 240 L. 

Hva blir avfallet til?

Ved mottak utføres en visuell kontroll, deretter kvernes avfallet før det legges i ranker og komposteres til næringsrik jord.

Kan inneholde

- Brødvarer, bakevarer, kjøtt, fisk, tørrvarer
- Frukt og grønnsaker
- Kaffefilter, teposer
- Eggeskall
- Tørkepapir som er brukt til å tørke opp matrester

Kan ikke inneholde

- Flytende væske
- Frityr- og matolje
- Bleier
- Klær, sengetøy og tekstiler
- Plastposer
- Emballasje
- Glass og metallemballasje
- Tepper og dyreskinn
- Paller, bakker og andre lastebærere
- Jord, stein, treverk og hageavfall
- Annet avfall