Bærekraftsrapporten for 2023 er ferdig

Vi i Retura Iris er stolte av å fortelle at vår bærekraftsrapport for 2023 er ferdig! Rapporten viser vårt engasjement for å redusere miljøpåvirkningen og fremme sirkulær økonomi i hele Salten-regionen.

Viktige Høydepunkter fra 2023:

Ombrukssentral

Vi har åpnet Bodøs første ombrukssentral for byggematerialer sammen med Iris Produksjon. Dette tiltaket gjør byggebransjen mer sirkulær og reduserer avfallsmengdene. Ved å tilrettelegge for ombruk av materialer, bidrar vi til å redusere behovet for nye råvarer og minimere avfall.

Varer inne på Salten ombrukssentral

Ombrukssentralen leier lokaler hos FRAM Bodø, sentralt for kunder.

Elektriske kjøretøy

I mars 2022 fikk vi vår første elektriske skapbil, og i løpet 2023 har vi bestilt flere elektriske avfallsbiler som vil bli tatt i bruk fortløpende. Dette er et stort skritt mot målet om at 60 % av våre kjøretøy skal være utslippsfrie innen 2028. De elektriske bilene vil hjelpe oss med å redusere klimagassutslipp og betjene utslippsfrie byggeplasser mer effektivt.

El-liftbil

Retura Iris sin første EL-Lift.

Samarbeid med Kirkens Bymisjon

Vårt samarbeid med Kirkens Bymisjon har resultert i flere positive initiativer, inkludert etableringen av et nytt Værekraftssenter i Bodø. Værekraftssenteret er bygget med materialer fra vår ombrukssentral og viser hva som kan oppnås gjennom samarbeid og bærekraftige løsninger.

Anders og Lars Vestnes signerer ny kontrakt

Daglig leder Anders Tverbakk og Lars Vestnes forlenger samarbeidsavtale.

Les hele rapporten

Ta en titt på vår bærekraftsrapport for å få en dypere forståelse av våre tiltak og fremtidige mål. Rapporten gir et detaljert innblikk i hvordan vi jobber for å skape en mer bærekraftig fremtid for alle.

Bærekraftsrapport 2023 (PDF, 15MB)

En stor takk til våre fantastiske ansatte, kunder og samarbeidspartnere! Dere gjør en strålende innsats for våre bærekraftige initiativer. Sammen viser vi at samarbeid virkelig kan gjøre en forskjell.