Din sorteringsinnsats teller!

Med rundt 150 000 besøkende i året, både barn og voksne, genererer hallen potensielt mye søppel. Nå tar Mørkvedhallen grep for å bedre sorteringen på idrettsanlegget.

Salgssjef og dagligleder ved Mørkvedhallen foran de nye dunksskapene

Budskapet på den store plakaten som møter deg når du besøker Mørkvedhallen er godt synlig og oppfordrer besøkende til å bidra med sorteringen på anlegget.

-Det er helt naturlig å tilrettelegge for at besøkende skal sortere avfallet sitt når de besøker hallene våre, sier dagligleder André Hunstad.

Fra å kaste alt i restavfall til lik sorteringsløsning som hjemme

De ansatte ved Mørkvedhallen er allerede flinke til å sortere ut plastemballsje og papp/papir fra avfallet sitt, men nå vil også besøkende i hallen bli oppfordret til å sortere avfallet sitt når de er i hallen. I tillegg skal hele anlegget sortere ut matavfall.

- Vi setter frem avfallsbeholdere med alle avfallstypene som folk har hjemme: Matavfall, plastemballasje, papp og papir og restavfall. Beholderne blir plassert i kantinen og i resepsjonen i klatresenteret, der avfallet oppstår, forteller André.

Avfallsbeholdere settes ut i kantinen

Ole Jørgen og André setter ut avfallsbeholdere i kantinen til Mørkvedhallen. Beholderne blir godt synlig for besøkende.

- De ansatte er veldig fornøyd med at vi tar grep for å sortere mer av avfallet vårt. Vi er heldig som har mange miljøbevisste ansatte, smiler André.

Ryddig og enkel løsning

I tillegg til å investere i avfallsbeholdere inne på anlegget har Mørkvedhallen satt opp et dunkskap som er godt synlig for besøkende. Skiltet som er hengt opp over dunkskapet er med på å gjøre området ekstra hyggelig.

Skap for å ha dunker i

- Dunkskap er god løsning for å få et penere uteområde og en ryddig avfallsløsning. I tillegg slipper man å bekymre seg for at dunkene skal fly sin vei når Bodøvinden herjer, forteller salgssjef i Retura Ole Jørgen Nordbakken.

Nye krav til kildesortering for bedrifter

Fra 1.januar 2023 ble det iverksatt et nytt krav til sortering for bedrifter. Konsekvensen av denne endringen er at bedrifter må sortere ut mer av avfallet sitt, og det settes et krav til at matavfall og plastavfall skal sorteres.

- Vi har lenge tenkt på at vi skal forbedre sorteringsløsningen vår i hallene. Det nye lovkravet ga oss en god grunn til å gjøre tiltak nå. Det blir veldig bra å få på plass sortering for matavfall. Kantinen vår er åpen alle arbeidsdager, så her er det gode muligheter for å få ned restavfallsmengdene, sier André.

- Dette er et kjempebra tiltak for å sortere så mye som mulig av avfallet til Mørkvedhallen. Det viser seg at barn er gode sorterere, så dette tror jeg kan bli en stor suksess, smiler Ole.

Ole og Andre tar hverandre i hånden ved overlevering

- Det er flott å se at Mørkvedhallen tar ansvar for å forbedre sorteringsgraden sin og går foran som et godt eksempel for både barn og voksne. Dette tiltaket er ikke bare viktig for å redusere mengden restavfall, men det bidrar også med å øke bevisstheten rundt sortering, ikke bare i hallene, men den generelle holdningen til barn og unge, fortelle Ole.