- Hundholmen Byutvikling er med på å gjøre dette prosjektet mulig

Hundholmen Byutvikling mottok et synlig bevis på at de er en av våre viktige ombrukspartnere.

- I dag er vi innom Hundholmen for å gi en oppmerksomhet til dem fordi de rett og slett er med på å muliggjøre oppstarten og den videre utviklingen av Salten Ombrukssentral, forklarer Ole Jørgen Nordbakken som er Salgssjef i Retura Iris.

- Det er selvsagt veldig stas å motta en oppmerksomhet for dette, og det er også stas å se at ombrukssentralen er kommet i gang, sier Børge Kristensen, prosjekt- og bærekraftsjef i Hundholmen Byutvikling AS.

 

Ombrukssentral for byggevare
 

- Vi heier på denne forretningsideen, og kommer absolutt til å se på dette som en løsning der vi har prosjekter hvor det oppstår rester av byggemateriell som vi mener bør kunne brukes på nytt, sier trainee i Hundholmen Byutvikling Thomas Jakhelln.

- Salten Ombrukssentral er vår nyeste satsning for å forsøke å tilrettelegge for mer ombruk av byggematerialer. Sammen med søsterselskapet vårt, Iris Produksjon AS, har vi nå fått på plass både mottak, lager og en nettbutikk for salg av byggevarer til ombruk. Dette bruktmarkedet er enn så lenge kun for bedrifter, men vi ønsker på sikt å se om dette vil være av interesse for privatpersoner også, sier Ole Jørgen Nordbakken, salgssjef i Retura Iris.

- Det er helt essensielt at aktører som Hundholmen Byutvikling er med og bekrefter at dette er en markedsplass som det er en verdi i. Vi skal videreutvikle ideen og tjenesten, og da er slike samarbeid gull verdt. De er både leverandøren og kunden og vil kunne gi oss signaler på hva som fungerer og ikke fungerer, forklarer Ole.

To mennesker som holder et diplom.
 

Inviterer flere bedrifter med

Nettbutikken Salten Ombrukssentral er altså etablert, og bedrifter i Bodø og Salten er hjertelig velkommen til å ta kontakt hvis de har kurante overskudds- eller brukte byggevarer.

- Det vi tar imot i første omgang er VVS-varer, trelast og byggevare, og om en bedrift har andre typer varer som de tenker er kurante for videresalg er det bare å ta kontakt med oss på kontakt@saltenombruk.no, sier Ole videre.


- Vårt første, og hittil største prosjekt, er det nye værekraftsenteret som Kirkens Bymisjon bygger i Sjøgata. Det blir spennende å følge dette prosjektet for å se hvordan materialene kan brukes og hvordan kurante varer, som ellers hadde blitt avfall, blir en del av et nytt bygg, avslutter Ole.