Retura Iris har fått tilbakemeldinger fra mange kunder som ønsker denne type tjeneste, og som har 5-10 sekker med restavfall etter ryddeprosjekter. Selskapet har ikke hatt et godt nok tilbud til disse, men det har de gjort noe med - og etablerer nå Avfallsekspressen.

Vipps

Både privatpersoner og bedrifter kan bestille henting av restavfall med Avfallsekspressen. For privatpersoner er betaling på forhånd med Vipps en forutsetning. Man går inn på www.returairis.no eller avfallsekspressen.no og skriver inn hvor avfallet skal hentes, hvor mange sekker det er, og betaler med Vipps. Da slipper du å kjøre til nærmeste Miljøtorg for å kvitte deg med avfallet.

Bedrifter kan få tilsendt faktura. I første omgang gjelder ordningen på strekningen fra Løpsmarka til Saltstraumen og på Fauske. De starter med tjenesten i disse områdene, men andre områder vil bli vurdert når vi har høstet erfaring fra Bodø og Fauske.

Helst blanke sekker

Retura poengterer at det kun er restavfall som skal i sekkene som hentes. De ønsker helst avfallet i blanke avfallssekker, men det viktigste er at det ikke kastes elektrisk avfall eller farlig avfall i sekkene. Slikt avfall må leveres på Miljøtorgene.

 - Ved store rydde- eller rivingsprosjekter er det ofte nødvendig å leie container. Her har vi mange ulike størrelser tilpasset kundenes behov. Men ofte klarer man seg med mindre volum, og da er Avfallsekspressen et godt alternativ. Da betaler man en startpris på 95 kroner og deretter 70 kroner per sekk. Etter at betalingen er gjort vil sekkene raskt bli hentet, forteller trainee Silje Stamnes i Retura Iris.

 

Bestill avfallsekspress

 

Enkelt

Retura Iris vil gjøre det enkelt for kundene å kvitte seg med avfallet. Noen har ikke bil, andre har bil, men ikke hengerfeste eller henger, andre igjen vil bli kvitt avfallet raskt uten å kjøre selv til Miljøtorget. Med noen få tastetrykk er bestilling og betaling gjort, og avfallet blir garantert hentet.
- Dette er et forutsigbart tilbud som vi tror mange vil benytte seg av. Men igjen er det viktig å påpeke at det kun er restavfall som skal i sekkene, sier Stamnes.