Returas første el-skapbil er på plass i bilparken

Retura tok i forrige uke sitt første skritt inn i den elektriske kjøretøyverdenen ved å investere i en el-skapbil. Nå kan vi hente avfall med 0% utslipp og helt lydløst.

Lydløst og 0% utslipp

Den største fordelen ved å bruke elektriske kjøretøy i stedet for bensin- eller dieselkjøretøy er at de gir null utslipp av klimagasser. I tillegg er EL kjøretøy mer stillegående, noe som er en fordel for både sjåføren og nærområdet.

-Det er viktig for oss å være fremoverlent når det gjelder miljøpåvirkning og utslipp. Elektriske kjøretøy og maskiner kommer til å bli mer og mer vanlig i vår bransje i årene som kommer, forteller logistikk- og utviklingsleder Jacob Opshaug.

Returas ny EL-skapbil

Prøveprosjekt

I løpet av en dag har Retura mange små oppdrag hos kunder som skal løses. I mange av tilfellene trenger man ikke en stor lastebil for å gjøre jobben.

- Vi har derfor tenkt at denne relativt lille skapbilen kan hjelpe oss å løse oppdrag hos kunder på en mer miljøvennlig og effektiv måte. Det blir spennende å se hvor mye en slik type bil kan gjøre for oss. Både som el-bil men også som en mye mindre skapbil enn hva vi har i dag, sier Jacob.

Returas nye el-skapbil

Førerkort klasse B

En annen stor fordel ved den nye EL skapbilen er at det er tilstrekkelig å ha kjørekort klasse B. Dette gjør det mulig å ansette sjåfører uten førerkort for lastebil.

Nettopp dette har Retura gjort. I forrige måned startet en ny sjåfør med "vanlig" førerkort.

- Dette gir oss mye større muligheter når vi skal rekruttere sjåfører. Stillingene våre har kun vært forbeholdt arbeidstakere med førerkort for lastebil, om dette fungerer som vi hadde tenkt kan det bli lettere å rekruttere sjåfører, forteller Jacob.