- Pressa sparer penger og flere turer på miljøtorget

Visste du at bedriften din kan redusere CO2-avtrykket sitt betydelig ved å komprimere avfallet?

- Salten er et stort geografisk område å betjene, og bilene våre kjørte 358 814 kilometer i 2019 for å hente avfall. Nå stadig flere bedrifter velger å leie presser for å komprimere avfallet, skaper det en dobbel vinning. Man reduserer nemlig både antall strekninger som kjøres for å hente avfall, og kundene får en langt enklere håndtering av avfallet, sier salgskonsulent i Retura Iris, Erik Johnsen.

Emballasjepresse til avfall

SPARER TID OG PENGER

En bedrift som har valgt å ha emballasjepresse er Hepro på Rognan. Selskapet designer, utvikler og selger hjelpemidler, og på grunn av dette håndterer de store mengder med emballasje. Det var etter at de satte både bærekraftig drift og miljøvennlige løsninger på agendaen at falt valget på å leie en emballasjepresse fra Retura Iris.
 

Les mer om Hepro og hvordan de jobber
for bedre sortering i sin bedrift


  - Der vi måtte ta flere turer på miljøtorget i uka for å levere emballasje hentes det nå en gang i måneden. Det sparer oss for tid og penger, og det er mer miljøvennlig fordi vi har kuttet drastisk i vår transport, sier Espen Grønvold, produktsjef i Hepro.

Mann foran emballasjepresse

 

FINNES DET EN QUICK FIX?

Miljøgevinsten som ligger i det å komprimere avfallet er tydelig. Sjåførene til Retura trenger færre runder med transport til og fra kunden, fordi man ikke fyller opp avfallsbeholderne like fort, og CO2-avtrykket går ned.

- Svært mange bedrifter har stort fokus på å være miljøvennlig, ta riktige valg og redusere sitt eget avtrykk. Det er viktig del av den retningen samfunnet vårt må ta, det er så å si avgjørende at vi sammen tar grønnere valg, forklarer salgskonsulent Erik Johnsen i Retura Iris.

Det er ikke alltid slik at det finnes noen «quick fix» for å oppnå bærekraftig produksjon og drift, men det å komprimere avfallet har faktisk en merkbar effekt, supplerer Hans Ingvaldsen, som er driftsoperatør og jobber med å blant annet installere presser hos bedrifter.


Her kan du lese mer om emballasjepresser

 

LIVET FØR OG ETTER PRESSA

Det sier det seg selv at det går kjappere å ha en presse som løser utfordringene mekanisk, enn hvis de ansatte skal stå og kutte opp plast eller papp, for så å presse det ned selv.

  - Noen kunder går så langt at de beskriver livet «før og etter pressa». Bedre håndtering, færre runder med transport og mindre CO2-avtrykk er tre veldig gode konsekvenser av komprimering av avfall. Og man får plass til å håndtere avfallet inne og slipper å tråkke ut i piskende regn og stiv Salten-kuling med favnen full av papp som blir søkkvåt. Er ikke det en flott konsekvens av å velge komprimering av avfallet, så vet ikke jeg, smiler Johnsen.


Ønsker du å se på muligheten for å leie emballasjepresse?
 

Kontakt oss for mer informasjon
om leie av emballasjepresser