Stort behov

Øverst i Lillevollen i Rønvika stod det et stort hus med møbler, bøker, interiør, gamle veggur og gjenstander som har eksistert siden tidlig 1900-tallet. Huset ble klargjort for salg i fjor, men før det ble solgt måtte det ryddes.
  
- Vi så behovet for en slik ryddecontainer ganske fort. Dette er et hus som har fyltes opp med saker og ting gjennom et langt liv, sier Sissel Brovold.  

- For 3790 kroner hadde vi ryddecontaineren i tre dager, og da brukte vi ettermiddagene på å fylle den slik at vi slapp å kjøre til miljøtorget, fortklarer hun.
 

Her kan du bestille RYDDECONTAINER 
  
Gjenstander og møbler de selv hadde mulighet til å ta vare på ble hentet før ryddesjauen startet. Noe er også gitt til Bodø Røde Kors.
  
- Først og fremst forsøkte vi å gjenbruke det som var igjen etter at pappa fikk sykehjemsplass. Men likevel var  det det  fortsatt mye fra loft og bod som rett og slett var avfall. Det var kjempeenkelt å bestille en ryddecontainer og betale den med Vipps, sier hun.

Effektiv rydding

- Det at containeren ble plassert i oppkjørselen så nært huset, gjorde at vi sparte tid og det var kort vei å kaste det vi ikke kunne ta vare på. I en travel hverdag er det ingen tvil om at å få en container er tidsbesparende, letter prosessen med tømming av hus, og bidrar til at arbeidet skjer effektivt, legger hun til.  

Nevø Marius Brovold var også fornøyd med levering av containeren fra Retura Iris.   
  
- En ekstra fordel for oss var at containeren er åpen. Det gjorde at vi kunne kaste avfall rett oppi, fra balkongen. I utgangspunktet leide vi containeren for tre dager, men hvis det var behov for å ha den i flere døgn ekstra, kostet det vare 50 kroner per dag, sier Brovold.  

Mann ved ryddecontainerNevø Marius Brovold er godt fornøyd med at de valgte å leie ryddecontainer til det store ryddeprosjektet

 

Restavfall

Man kan velge en ryddecontainere fra Retura Iris for fire ulike avfallstyper: trevirke, metall, hageavfal eller restavfall. Hvis man velger restavfall er det også mulig å legge noe hageavfall og trevirke. Men har man store mengder hageavfall eller trevirke lønner det seg å bestille container for kun det.   

Se priser for containere
  

 - Da vi gikk igjennom for å se hva som befant seg i huset innså vi fort at vi hadde behov for å levere mye restavfall. Det var alt fra ødelagt tekstil til flere hundre utdaterte leksikon.   
- Vi har satt frem egne poser inne hvor vi sorterer ut elektriske gjenstander, malingsspann med maling, spraybokser, batteri, lyspærer og tauverk. Dette leverer vi på miljøtorg slik at det tas forsvarlig hånd om, forklarer Sissel. 

Forsvarlig viderebehandling av avfall

Når avtalt leieperiode er utløpt henter en av sjåørene til Retura Iris containeren. Da sikrer de lasten og kjører til Vikan for videre behandling av avfallet.   
  
- På Vikan leverer vi ulike avfalltyper til ulike stasjoner på anlegget. Det som er restavfall leveres til restavfallshallen. Her er det en helektrisk behandlingsprosess hvor restavfallet samles og pressses i baller etter at det går i kverna, forklarer sjåfør i  Retura Iris, Markus Markussen.   

Retura Iris sjåfør ved ryddecontainerSjåfør i Retura Iris Markus Markussen har sikret lasten som skal fraktes for videre behandling på Vikan, i Bodø
 

Trenger du en ryddecontainer?

Hvis du har behov for å kaste store mengder restavfall der hvor avfallet befinner seg, ikke nøl med å legge inn en bestilling i dag. Du kan selv velge antall leiedøgn og enkelt betale med Vipps. Deretter leverer og henter vi container etter avtale med deg.
 

BESTILL ÅPEN RYDDECONTAINER HER

BESTILL LUKKET RYDDECONTAINER HER