Stort behov

Øverst i Lillevollen i Rønvika står det et stort hus med møbler, bøker, interiør, gamle veggur og gjenstander som har eksistert siden tidlig 1900-tallet. Huset skal klargjøres for salg frem mot sommeren, men før den tid skal det ryddes og pakkes vekk enorme mengder møbler og eldre gjenstander.  
  
- Vi så behovet for en slik ryddecontainer ganske fort. Dette er et hus som har fyltes opp med saker og ting gjennom et langt liv, sier Sissel Brovold.  

- For 3590 kroner har vi en container i fire dager og da bruker vi alle kvelder på å fylle den og så slipper vi å kjøre til miljøtorget, fortklarer hun.
 

Her kan du bestille RYDDECONTAINER 
  
Først har familien plukket ut gjenstander og møbler de selv hadde rom til å ta vare på. Noe er også gitt til Bodø Røde Kors, og brukbare gjenstander ble lagt i .
  
- Først og fremst har vi forsøkt å skape gjenbruk av det som er igjen etter at pappa fikk sykehjemsplass. Men likevel er det det jo fortsatt mye fra loft og bod som ikke har noe verdi i å ta vare på. Og da ble løsningen å bestille en ryddecontainer, sier hun og peker på noen ødelagte madrasser

to slitte madrasserTo gamle madrasser som har hatt sin storhetstid

 

Effektiv rydding

- Det at containeren står i oppkjørselen så nært huset, gjør at vi sparer tid og det er kort vei å kaste det vi ikke kan ta vare på. I en travel hverdag er det ingen tvil om at å få en container hit er tidsbesparende, letter prosessen med tømming av hus og bidrar til at arbeidet skjer effektivt, legger hun til.  

Dame med slitt koffertDet blir fort mye avfall når loft, kjeller og bod gjennomgås for saker og ting. Her er Sissel avbildet med en eldre koffert

Nevø Marius Brovold er også fornøyd med levering av containeren fra Retura Iris.   
  
- En ekstra fordel for oss er at containeren er åpen. Det gjør at vi kan kaste avfall rett oppi, fra balkongen. I utgangspunktet har vi leid containeren for fire dager og fått en fast pris, men skulle vi ha behov for å ha den ett eller flere døgn ekstra, betaler vi bare 50 kroner per dag, sier han. 

Mann ved ryddecontainerNevø Marius Brovold er godt fornøyd med at de valgte å leie ryddecontainer til det store ryddeprosjektet

 

Restavfall

Ryddecontainere fra Retura Iris kan inneholde enten restavfall, hageavfall eller trevirke. I container for restavfall er det også mulig å legge hageavfall og trevirke. Men har man store mengder hageavfall eller trevirke kan det lønne seg å bestille container for bare det.   
  

 - Da vi gikk igjennom for å se hva som befant seg i huset innså vi fort at vi hadde behov for å levere mye restavfall. Det var alt fra ødelagt tekstil til flere hundre utdaterte leksikon.   
- Vi har satt frem egne poser inne hvor vi sorterer ut elektriske gjenstander, malingsspann med maling, spraybokser, batteri, lyspærer og tauverk. Dette leverer vi på miljøtorg slik at det tas forsvarlig hånd om, forklarer Sissel. 

ryddecontainer i oppkjørsel10 m3 åpen ryddecontainer plassert i oppkjørsel

 

Forsvarlig viderebehandling av avfall

Når avtalt leieperiode er utløpt sørger Retura Iris for å hente containeren. Da sikrer de lasten og kjører til Vikan for videre behandling av avfallet.   
  
- På Vikan sørger vi for at avfallet vi samler inn sorteres i sine avfallstyper. Det som er restavfall leveres til restavfallshallen. Her er det ei helelektrisk linje hvor restavfallet legges på før det går i kverna. På vei mot kverna har vi en stor magnet som sørger for å ta ut det den klarer av metall, forklarer sjåfør i  Retura Iris, Markus Markussen.   

 

Retura Iris sjåfør ved ryddecontainerSjåfør i Retura Iris Markus Markussen har sikret lasten som skal fraktes for videre behandling på Vikan, i Bodø

 

  • Hvis du har behov for å kaste store mengder restavfall der hvor avfallet befinner seg, ikke nøl med å legge inn en bestilling i dag. 

  • Du kan selv velge antall leiedøgn og enkelt betale med Vipps.

  • Vi leverer og henter container etter avtale med deg.

 

       BESTILL ÅPEN RYDDECONTAINER HER

 

             BESTILL LUKKET RYDDECONTAINER HER