Plastemballasje

Plastemballasje fra bedrifter er all emballasje som består av plast.

Slik sorterer du:

Plastemballasje legges løst i gjennomsiktige plastsekker. Nederst i denne saken finner du lenker til bestilling av sekker og sekkestativ. Sekk må være knyttet for og klargjort på hentedag. For oppbevaring av sekker frem til hentedag, kan avfalldunk i størrelse opptil 1000 liter benyttes.

Hva blir avfallet til?

Plasten kontrolleres visuelt og presses derettet i baller. Sendes til materialgjenvinning i Norge eller utlandet. Plasten benyttes som råstoff i produksjon av nye plastprodukter. 

Kan inneholde

- Ren emballasjeplast, for eksempel: plastflasker, plastposer, plastbegre, plastfolie, plastkanner og plastbokser

Kan ikke inneholde

- Skitten og tilgriset plast
- Plast som ikke er emballasje, for eksempel: leker, hagemøbler, bøtter, kjøkkenredskaper m.m.
- Isopor
- Plastflasker og kanner som har inneholdt oljeprodukter, særlig brannfarlig eller giftig avfall.
- Annet avfall

Bruk av informasjonskapsler på våre nettsider

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre nettstedets funksjon og for å gi, utvikle og evaluere tjenestene i de digitale kanalene våre, samt gi personlig kommunikasjon og markedsføring.Retura Iris benytter Google Analytics som samler inn informasjon om hvordan nettsidene brukes. Denne informasjonen benyttes for statistikk- og analyseformål. IP-adresser lagres ikke og det er ikke mulig for oss å knytte besøksstatistikk opp mot den enkelte besøkende.Ved å klikke "godta" gir du tillatelse til bruk av informasjonskapsler. Du kan administrere informasjonskapsler i nettleseren.

Les mer