Matavfall
Organisk og lett nedbrytbart avfall som frukt og grønt, fisk og kjøtt.
Slik sorterer du:
Matavfall kastes i dunker med brunt lokk eller merket med matavfall. Vi anbefaler å benytte grønne bioposer.
Til matavfall brukes dunker på 130 L eller 240 L.
Hva blir avfallet til?
Ved mottak utføres en visuell kontroll, deretter kvernes avfallet før det legges i ranker og komposteres til næringsrik jord.
Kan inneholde
- Brødvarer, bakevarer, kjøtt, fisk, tørrvarer
- Frukt og grønnsaker
- Kaffefilter, teposer
- Eggeskall
- Tilgriset tørkepapir og servietter
- Frukt og grønnsaker
- Kaffefilter, teposer
- Eggeskall
- Tilgriset tørkepapir og servietter
Kan ikke inneholde
- Flytende væske
- Frityr- og matolje
- Bleier
- Klær, sengetøy og tekstiler
- Plastposer
- Emballasje
- Glass og metallemballasje
- Tepper og dyreskinn
- Paller, bakker og andre lastebærere
- Jord, stein, treverk og hageavfall
- Annet avfall
- Frityr- og matolje
- Bleier
- Klær, sengetøy og tekstiler
- Plastposer
- Emballasje
- Glass og metallemballasje
- Tepper og dyreskinn
- Paller, bakker og andre lastebærere
- Jord, stein, treverk og hageavfall
- Annet avfall