Komplekst jern

Komplekst jern er sammensatt av stål og ikke-magnetiske metaller av ulike typer. En typisk avfallstype for de som ikke har en ensartet type skrapjern.

Slik sorterer du:

Komplekst jern er den vanligste skrapjernavfallstypen. Vi samler inn fra bilverksteder, byggeplasser, industri o.l. Hentes vanligvis i containere med lift- eller krokbil. 

Hva skjer med avfallet?

Komplekst jern blir fragmentert slik at jernet, metallene og avfallet skiller seg fra hverandre. Før fragmentering sorteres grovt jern ut. Komplekst jern smeltes til nye produkter og materialgjenvinnes. 

Kan inneholde

- Stål og metaller, der metallandelen er anslått til 4-8%
- Det kan forekomme plast og andre ikke-ønskelige avfallstyper i komplekst jern. Dette er avfall som naturlig hører med produktene som er kassert.

Kan ikke inneholde

- Andelen annet avfall kan ikke overstige 10%

Snakk med rådgiver

Anne-Line T. Skjelstad
Tel: 402 21 175
Epost: alt@retura.no

Snakk med rådgiver

Erik Johnsen
Tel: 995 77 395
Epost: ej@retura.no

Bruk av informasjonskapsler på våre nettsider

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre nettstedets funksjon og for å gi, utvikle og evaluere tjenestene i de digitale kanalene våre, samt gi personlig kommunikasjon og markedsføring.Retura Iris benytter Google Analytics som samler inn informasjon om hvordan nettsidene brukes. Denne informasjonen benyttes for statistikk- og analyseformål. IP-adresser lagres ikke og det er ikke mulig for oss å knytte besøksstatistikk opp mot den enkelte besøkende.Ved å klikke "godta" gir du tillatelse til bruk av informasjonskapsler. Du kan administrere informasjonskapsler i nettleseren.

Les mer