Isocyanater

Isocyanater er et stoff som blir frigitt når polyuretan blir varmet opp, for eksempel når en sveiser, varmeherder eller lodder.

Isocyanater er ofte brukt i lakk, maling og overflatebehandling, bilinteriør, flytemiddel i båter, elektroniske kretskort, isolasjon på kabler/ledninger etc. 

Slik sorterer du:

Sorteres i småemballasje eller på fat. 

Hva blir avfallet til?

Avfallet videresendes til anlegg med tillatelse til destruering ved høy temperaturforbrenning. 

Elektronisk deklarering:

Avfallet skal deklareres gjennom avfallsdeklarering.no
Vi hjelper din bedrift å komme i gang med elektronisk deklarering av farlig avfall. Vi kan også deklarere farlig avfall på vegne av bedriften din. 

Ytterligere informasjon:

Henvisning til regelverk - Avfallsforskriften kap. 11. 

Kan inneholde

- Isocyanater
- Spraybokser med isocyanater

Kan ikke inneholde

- Herdere
- Polymeriserende stoffer
- Annet avfall

Bruk av informasjonskapsler på våre nettsider

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre nettstedets funksjon og for å gi, utvikle og evaluere tjenestene i de digitale kanalene våre, samt gi personlig kommunikasjon og markedsføring.Retura Iris benytter Google Analytics som samler inn informasjon om hvordan nettsidene brukes. Denne informasjonen benyttes for statistikk- og analyseformål. IP-adresser lagres ikke og det er ikke mulig for oss å knytte besøksstatistikk opp mot den enkelte besøkende.Ved å klikke "godta" gir du tillatelse til bruk av informasjonskapsler. Du kan administrere informasjonskapsler i nettleseren.

Les mer