Lyspærer

Lyskilder som for eksempel glødepærer, sparepærer og andre lyskilder bortsett fra rette lysstoffrør.

Slik sorterer du: 

Lyspærer samles inn i separate oppsamlingsenheter, som for eksempel egen kasse, dunk, fat eller pall med karm. EE-avfall skal lagres tørt. 

Hva blir avfallet til?

Produktene blir fraktet til eget anlegg for sortering og omlasting før de leveres videre til godkjente behandlingsanlegg for miljøsanering og viderebehandling. Glass, metall og farlig avfall saneres og leveres til destruering ved godkjente anlegg. 

Elektronisk deklarering: 

Avfallet skal deklareres elektronisk gjennom avfallsdeklarering.no
Vi hjelper din bedrift å komme i gang med elektronisk deklarering av farlig avfall. Vi kan også deklarere farlig avfall på vegne av bedriften din. 

Ytterligere informasjon:

Lyspærer er omfattet av returordning regulert i Avfallsforskriften kap. 1. Importører og produsenter av EE-produkter er forpliktet til å være medlem av et returselskap. 

Kan inneholde

- Lyskilder som sparepærer og glødepærer
- Halogenpærer
- Infrarøde og ultrafiolette lamper
- Julelys
- LED-pærer

Kan ikke inneholde

- Lysstoffrør
- Emballasje
- Annet EE-avfall
- Annet avfall

Bruk av informasjonskapsler på våre nettsider

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre nettstedets funksjon og for å gi, utvikle og evaluere tjenestene i de digitale kanalene våre, samt gi personlig kommunikasjon og markedsføring.Retura Iris benytter Google Analytics som samler inn informasjon om hvordan nettsidene brukes. Denne informasjonen benyttes for statistikk- og analyseformål. IP-adresser lagres ikke og det er ikke mulig for oss å knytte besøksstatistikk opp mot den enkelte besøkende.Ved å klikke "godta" gir du tillatelse til bruk av informasjonskapsler. Du kan administrere informasjonskapsler i nettleseren.

Les mer