Risikoavfall

Slik håndteres avfall fra medisinsk behandling og avfall som oppstår i helsevesenet og hos veterinær samt annen fysisk behandling av mennesker og dyr.

Slik sorterer du: 

Avfallet skal sorteres og oppbevares i transportgodkjent gul beholder med lokk. Avfallsbesitter har ansvaret for at risikoavfall ikke blandes sammen med annet avfall. Beholderne hentes på egen innsamlingsrute eller kan leveres på våre miljøtorg. 

Hva blir avfallet til?

Smittefarlig avfall sendes til anlegg med behandlingstillatelse, eller til anlegg med forbrenningstillatelse og destrueres. Følgeseddel bestiller din bedrift fra Retura Iris. 

Ytterligere informasjon:

Etiketten på gul boks skal utfylles. Det er tre valg:

  • cytostatika/antibiotikaavfall
  • legemiddelrester
  • stikkende, skjærende avfall.

Felt for institusjon/avdeling samt dato skal utfylles.

Kan inneholde

- Stikkende og skjærende avfall, sugekolber og drenasjeholdere
- Patalogisk avfall
- Smittefarlig avfall

Kan ikke inneholde

- Radioaktivt materiale
- Animalsk avfall som for eksempel dyrekadaver
- Farlig avfall
- Annet avfall

Bruk av informasjonskapsler på våre nettsider

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre nettstedets funksjon og for å gi, utvikle og evaluere tjenestene i de digitale kanalene våre, samt gi personlig kommunikasjon og markedsføring.Retura Iris benytter Google Analytics som samler inn informasjon om hvordan nettsidene brukes. Denne informasjonen benyttes for statistikk- og analyseformål. IP-adresser lagres ikke og det er ikke mulig for oss å knytte besøksstatistikk opp mot den enkelte besøkende.Ved å klikke "godta" gir du tillatelse til bruk av informasjonskapsler. Du kan administrere informasjonskapsler i nettleseren.

Les mer